Man skulle kunna säga så här: varje år kring mars – april, så vaknar Fiskesunds Marina till liv på nytt. När snön har smält för sista gången för säsongen, och vårsolen börjat titta fram lite mer regelbundet, så börjar båtägarna dyka upp här nere som blomskott i asfalten. Alla är ivriga att komma ner och börja mecka med sina båtar innan det är dags att sjösätta dem för säsongen (mer om sjösättning i nästa flik), och innan man kan göra det är det förstås en del saker man vill ha fixade och klara.

boats-1904033_960_720Till att börja med är det många på Fiskesunds Marina som har stålbåtar, och då är det förstås viktigt att måla skrovet på sin båt med inte allt för ojämna mellanrum. Faktum är att det till och med kan vara en absolut nödvändighet, för att båten inte ska börja läcka, men då talar man förstås om att man har vanskött målningen i ett flertal år, så det är ingenting man behöver oroa sig över i första taget. Stålbåtarna behöver å andra sidan inte tas upp varje vinter, men att måla dem kan vara ett nog så stort projekt, och görs förstås med fördel när det inte är allt för kallt ute, och definitivt innan snön har fallit för första gången på säsongen. Målningen kan man därför välja att göra antingen i slutet av säsongen, på hösten, eller innan säsongen drar igång, på sensommaren. Se bara till att kranen är ledig!

Efter att säsongen har dragit igång är marinan och klubben i full fart hela våren och hela sommaren, och båtarna kommer och går, och vattenskotrarna hyrs ut till höger och vänster, ända tills säsongen lider mot sitt slut. Detta är någonting som sker i takt med att vädret blir sämre, men man brukar kunna räkna med att det ska vara full fart en bra bit in i september.