Ja, då var det kanske dags för mig som ägare och driftansvarig för Fiskesunds Marina att presentera mig lite närmare – om ni funderar på att titta ned till klubben för att se er omkring, eller om ni helt enkelt har planer på att höra av er för att ni vill bli medlemmar på momangen, så är det med allra största tänkbara sannolikhet just mig ni kommer att träffa eller prata med.

Fiskebåter_03Jag heter Leif Larsson, men det går alldeles utmärkt att kalla mig Leffe. Jag har jobbat på Fiskesunds Marina i över 50 år, och jag tog över verksamheten helt och hållet efter min far – Ove Larsson – när han dog i slutet på 80-talet. Sedan dess är det jag som styr och ställer här nere helt enkelt, även om jag själv skulle beskriva mig som en ganska försiktig och trevlig person. Det allra viktigaste ni behöver känna till om mig, om ni är potentiella blivande medlemmar på klubben, är att jag i stort sett alltid finns på plats här nere! Jag bor nästan uteslutande i min båt – Kastrup Queen – som ligger på en av bryggorna på klubben. Jag har även en lägenhet i närheten, men i ärlighetens namn har jag alltid trivts bättre till sjöss än på land, och även om Kastrup Queen oftast ligger tryggt fastlagd vid en av bryggorna så är det ju något speciellt med att känna de skvalpande vågorna under sig – inte minst precis när man ska somna!

Ja, jag är och förblir en riktig sjömänniska, och om du tittar ner till oss när du har möjlighet så ser jag sannerligen fram emot att prata med dig, och berätta mer om våra rutiner och förehavanden här på Fiskesunds Marina. Det finns inga frågor som är varken för svåra eller för dumma, så kom ner när det passar så tar vi det därifrån!