Nu när vi både ägnat lite tid åt att presentera oss som jobbar här, och förfarandet med att vara nattvakt och andra saker, så tänkte jag försöka sprida lite ljus över hur vardagen faktiskt ser ut här på Fiskesunds Marina. För det är ju trots allt just att vardagen är bra och trevlig som är det allra viktigaste med en båtklubb.

madiera-300348_960_720Under vinterhalvåret är det ju som sagt väldigt lugnt här, och även om jag oftast finns på plats även under den delen av året så brukar det i övrigt vara ganska tomt. De flesta båtar är uppe på land, och ingen ser riktigt någon poäng med att vara här och pyssla när det är blött, snöigt och kallt. Förutom jag då – men jag är som sagt en hopplös båtfanatiker, och har varit hela livet. En sådan entusiasm kan man inte räkna med att de flesta vettiga människor besitter, om vi säger så!

Hur som helst så ser de flesta kvällar på Fiskesunds Marina ganska snarlika ut under sommarhalvåret. Folk sitter och pysslar i sina båtar, både in- och utvändigt, och ofta är det någon som tar några öl, antingen på däck eller i båthusen. Ibland bjuder någon in ett gäng vänner, eller rentav några andra båtägare från marinan, och käkar middag i sin båt, eller i sittbrunnen, om vädret tillåter. Att sitta under bar himmel i de lugnt skvalpande vågorna och hugga in på en god bit mat med sina nära och kära är i alla fall den bästa form av avkoppling som jag känner till, så om du inte har testat det är det nästan ett måste!

Sedan brukar de flesta släcka, låsa och röra sig hem framåt den sena kvällen, medan några få av oss stannar kvar och sover i våra båtar. Och det händer mer än sällan att vi tar oss en sängfösare tillsammans!