En given syssla när man är medlem i en båtklubb, är förstås att gå båtvakt då och då, och Fiskesunds Marina är inget undantag för detta. Jag sätter själv upp ett rullande schema för alla som är medlemmar i klubben, så att man kan se när det är dags att vara båtvakt god tid i förväg.

3710239665_2b65ec9d6cVanligtvis brukar vi se till att man alltid är två som tar passet tillsammans, så att man har lite sällskap under natten, och om inte annat någon som hjälper en att hålla sig vaken. Faktum är att det kan vara en ganska långtråkig syssla, så det är bra att ha någon att prata med, och kan definitivt vara en idé att ha med sig någonting att pyssla med under småtimmarna. Eftersom det finns många som är intresserade av att spela lite – någonting som man ju märker av på många av våra allmänna sällskapskvällar – så är det inte alls helt ovanligt att någon av herrarna fördriver tiden under vaktpasset med att dra några spinn eller några händer poker på något online casino. Det händer för den delen också att folk spelar några omgångar kort med varandra under vakten – om man råkar vara två för natten, vill säga.

Hur som helst kan man räkna med att man får ungefär två pass om året, och om man inte personligen kan närvara under sitt pass, går det förstås lika bra att skicka dit en ersättare. Vi är på alla vis flexibla på Fiskesunds Marina, och vi vill alltid se till att hjälpa till och hitta lösningar så gott vi bara kan. Om man inte har en lämplig ersättare att skicka i sitt ställe, och man samtidigt har svårt att närvara på just det datum man fått tilldelat sig för att gå båtvakt, går det förstås också bra att byta pass med någon annan!